Å/K IBS – Åby IBK

5 – 5 (0-1, 3-2, 2-2)

Derby i utvecklingsserien mellan Åstorp och Klippan brukar bli intensiva. Båda lagen vill verkligen vinna och gör allt för att det skall bli så. Som vanligt så ställer vi upp med ett väldigt ungt lag.

Period 1

Direkt på nedsläpp så börjar matchen i ett rasande tempo och spelet böljar båda hållen. Redan efter 8:13 så åker en Åby spelare ut 2 minuter för otillåten trängning. Vi slänger in första powerplay formationen, men vi lyckas inte få till det något bra avslut.  Åby börjar tjabba med domaren eftersom de inte får några domslut med sig tycker de. Man måste nog rannsaka sig själv också! Ingen hade fördel av domaren denna dag. 16:35 åker Åby på ytterligare en utvisning, hårt spel och 2 minuter.  Vi släpper in andra powerplay formation. Inte heller nu lyckas vi få in bollen. Båda målvakterna visar att de inte vill släppa in några mål och därför spikar man igen helt. Det dröjer ända till 18:42 in i perioden innan Åby gör mål. Det är ett lite snöpligt mål och vi är alldeles för passiva i vårt agerande. Perioden slutar 0-1 till Åby.

Period 2

Vi rycker upp oss inför andra perioden och vi försöker få in bollen. Till slut så lyckas vi få hål på målvakten och vi har 1-1. Målet kommer till efter det att vi har etablerat oss i anfallszonen och när Benjamin fint spelar upp till Dennis, så kan han från sin backplats dra på ett dragskott som sitter i krysset till vänster om målvakten. Nu vet jag inte riktig vad som händer men en av Åbys spelare får utvisning för protest mot domslut.  Vi får nu spela ytterligare ett powerplay och vi ger första formationen uppdraget att hänga in bollen i målet. Bollen spelas bra mellan spelarna och tillslut så kommer bollen till Niko som laddar för skott.  Skottet går utanför mål och bakom målet, där står Martin parallellt med mållinjen och slår till bollen som tar på målvaken och in i mål. Vi har nu 2-1 och vi känner att nu är vi på gång. Glädjen varar ungefär tre och en halv minut innan Åby kvitterar. Vi är än en gång alldeles för passiva i vårt försvar och de kan retfullt göra mål och 2-2. 11:50 så åker Åby på ytterligare en utvisning, nu för hårt spel. Andra formationen får nu axla detta powerplay. Efter en minut in i powerplay så kan Max hänga dit bollen efter fin framspelning av Emil. Nu har vi 3-2 och nu skall vi dra ifrån enligt vår plan. Vi kommer inte riktigt i gång och vi lyckas inte få till något skönspel direkt. När klocka står på 17:54 så har Åby kvitterat än en gång och det känns fördjävligt.  Vi har lika läge inför tredje perioden.

Period 3

Vi kommer ut på banan som ett hungrigt lag och vi skall punktera denna match. Men Åby ville annat och efter 2:33 så gör de mål igen. 3-4 och nu var vi rejält irriterade och missnöjda med vår insats. Målet skulle egentligen inte vara mål, eftersom målvakten kastar bollen direkt i mål. Men detta uppmärksamar inte domaren. Vet ej heller varför Oskar inte tar bollen istället för att släppa den, men det är historia nu. När sedan Åby åker ut på ytterligare en utvisning, så brister humöret för en annan Åbyspelare och han åker också ut 2 minuter. Vi har alltså chans att spela 5 mot 3 och vi har drömläge. Vi kastar om lite i formationerna och det ger också utdelning. För efter ungefär en minuts powerplay så serverar Emil snyggt Simon i mitten som inte tvekar utan drar till bollen direkt och vi har 4-4. Detta mål var viktigt för oss. Minuten senare är det dags igen och nu är det Micke W som står för grov jobbet och tråcklar sig igenom försvaret runt kassen och hänger in bollen snyggt i nättaket. Nu har vi åter vind i seglen och vi skapar en hel del. 13:08 så brister det åter för Åby igen efter att de får ytterligare en utvisning för hårt spel. Får en annan Åby spelare spel och börjar tjabba med domaren och vad händer? Jo, två minuter även för den killen. Vi får nu spela 5-3 igen, vi har dock några lägen men bollen vill inte in. 16:30 så åker vi på en utvisning, det är Dennis som går in i duell där Åby spelaren faller väldigt lätt. Med ett leende tillbaka till Dennis, bevisade att det inte var så farligt (som väl var i och för sig). Vi klarar nästan av 4 mot 5, när det är 5 sekunder kvar av utvisningen så lyckas bollen komma i mål. Åby backen drar på ett skott som tar på Fiddes ben och ändrar riktning och är otagbar för Oskar. Matchen slutar 5-5.

Matchen idag känns konstig, vi kommer inte upp i någon bra standard tycker jag och vi kan mycket bättre än vad vi idag visar. Tycker vi är mycket bättre som lag, men vi vet också klyschan. Motivation slår klass och det visar sig idag. Kul att vår 98:a Adam Hultberg fortsätter spela lugnt och stabilt. Vi går vidare nu och ser fram emot nästa match.